tiistai 8. marraskuuta 2016

DIY Pikachu pinata

Pinatan synty ja tuho

Vanhemman pojan tulevat syntymäpäiväjuhlat inspiroivat kokeilemaan pinatan tekoa. Pokemonin pikachu oli toiveena, niin eipä muuta kun google esiin ja ihmettelemään miten pikachusta tehdään pinata. Tarvikkeina ilmapallo, sanomalehteä, suti, jauhoja ja vettä. Kreppipaperia, munakenno ja six-packin pahvi. Aluksi käytin vedellä laimennettua askarteluliimaa, mutta sitten tuttavani vinkkasi, että vesi-vehnäjauhomix toimii paremmin. Käänteentekevä ja pelastava vinkki jota ilman pikachu ei olisi koskaan valmistunut. Näin sen tein:

Step 1. Sanomalehtisuikaleita liimataan kerros kerrokselta ilmapallon päälle. Annoin edellisen kerroksen kuivua ennen seuraavaa. Tässä kohtaa vielä liimana laimennettu askarteluliima.
Step 2. Ilmapallon ympärillä 3-4 kerrosta lehteä. Liimana vesi+vehnäjauho.
Step 3. Kun pallo oli kokonaan kuiva ja kova, leikkasin siihen luukun yllätyksille. Tähän pinataan tuli pari kiloa karkkia. Vahvistin tässä vaiheessa ripustusnarun kiinnityksen pallon sisään.
Step 4. Pinatan muotoilu. Pahviroskiksesta löytyi käyttökelpoista materiaalia pikachun muotoiluun. Six-packin pahvista muotoitui pää...
Step 5. Wc-paperirullista korvat...
Step 6. Munakennosta kädet, jalat ja päälaen pyöristys.
Step 7. Valmiiksi muotoillun pikachun päällystäminen keltaisella kreppipaperilla. Jälkeenpäin mietin, että tämän vaiheen olisi voinut toteuttaa yhtä hyvin maalamalla. Toisessa korvassa erottuu lopullinen pinatan pinta, jonka toteutin valmiiksi hapsutetulla kreppipaperinauhalla kiertämällä sitä pinatan ympäri.
Step 8. Viimeistely et voila, hän on valmis!!
Step 9. Juhlien jälkeen vähän väsynyt pikachu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti