perjantai 28. lokakuuta 2016

Raksaviikko 31 - Pintalaatan valun valmistelu

Viikonloppun aikana talo tyhjennettiin kaikesta materiaalista ja lattialta imuroitiin roskat pois. Maanataina alkoi styrox-laattojen levitys pintalaatan valua varten. Tiistaina lattia oli styroxinvalkoinen.
Styrox levitetty. Tämän päälle raudoitusverkko ja lattialämmitysputket.
Keskiviikkona ja torstaina vedettiin viemäreitä ja tehtiin sellaisa sähkötöitä jotka pitää saada valmiiksi ennen lattiavalua. Muutama yllätysnopea päätöskin piti tehdä, esimerkiksi tapa jolla kiukaan sähkökytkentä tehdään riippuu kiukaan mallista, joka on meillä vielä ihan auki. Kiukaan sähkökytkentä päätettiin sitten tehdä sellaisella tavalla, mikä sopii suurimpaan osaan kiukaista. Saunan valaistus muuttui lennossa kahdesta lauteiden alla olevasta seinävalaisimesta lednauhaan ja olohuoneen lattiaan tulevien pistorasioiden tarkat paikat piti määrittää. Eli käytännössä piti päättää sohvan paikka, koska sen alle halutaan lattiaan upotettava pistorasia. Astianpesukoneen alle lisättiin valmius kosteusvahdille.

Talosta puuttuu paneloinnit vielä osasta ulkoseiniä (kuvissa vihreät seinät ovat tuulensuojalevyillä) koska näillä seinillä oleviin ikkunoihin tullaan asentamaan julkisivukaihtimet. Kaihtimien moottorit mekanismeineen laitetaan paneloinnin alle piiloon, joten panelit lyödään seinille vasta kaihdinasennusten jälkeen. Ehkä ensi viikolla.


Tuntuu muuten tosi huikealta nähdä talo livenä (okei, kuvissa ja videolla..) sen sijaan että paperilla ja päässä on kuvia ja visioita siitä miltä sen pitäisi näyttää. Ja yllätyksekseni ja onnekseni se näyttää juuri sellaiselta kuin pitikin! Voin kertoa että kyllä jännitti ennen ensimmäisten kuvien avaamista koneella. Ja itse asiassa edelleen jännittää, koska eihän me olla vieläkään nähty taloa ihan oikeasti paikan päällä. Mutta ylihuomenna asia korjaantuu kun matkustamme koko perheen voimin katsomaan sitä. Ja tarkoituksena on päästä itse tekemään mahdollisimman paljon raksahommia tulevan viikon aikana. Ainakin patolevyn naputtelua autotallin perustuksiin ja julkisivukaihtimien asennusta on tiedossa. Jesjes! “Odottavan aika on pitkä”, “ei saa pitää hullua jännityksessä” ja mitä näitä nyt oli... :)P.s. Treenivinkki kiinnostuneille, HIIT treeni on ihan parasta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti