tiistai 11. lokakuuta 2016

Maalämpö ja Bitumikatto
Maalämmön, lattialämmityksen ja lattiaviilennyksen kilpailuttaminen saatiin vihdoinkin muutama viikko sitten päätökseen. Toimittajaksi valitsimme Turun maalämmön, joka myy saksalaisia Stiebel Eltronin tuotteita. Maalämpöpumpuksi tulee WPF 10 cool ja varaajan kooksi lopulta 400 l. Harkitsimme 300 l ja 400 l välillä ja päädyimme suurempaan, koska hintaero oli vain 320 €. Ei pitäisi lämpimän veden loppua kesken isommissakaan saunailloissa. Toimittajan valintaan vaikutti meillä tottakai hinta, mutta myös se, että kaikki tuotteet kaivon porauksesta lattialämmityksen (ja -viilennyksen) asennukseen saatiin yhdestä paikasta. Usealla toimittajalla ei ollut tarjota lattiaviilennystä, joten lopulta hintavertailussa oli kolme toimittajaa merkeillä Thermia, Jämä Star ja Stiebel Eltron. Tällä hetkellä odottelemme Turun maalämmöltä lattialämmityssuunnitelmaa joka toivottavasti tulee pian, koska lattialämmitysputket tullaan asentamaan pintalaatan valun sisään, ja pintalaatta pitää saada valettua 3-4- viikkoa ennen takan toimitusta ja asennusta (vko 49). Vesikiertoisen lattialämmityksen lisäksi saunaosastolle asennetaan sähköinen lattialämmitys, mikä kytkeytyy päälle silloin, kun muualla talossa lattiaviilennys on päällä. Lämpökaivon porausaikataulu puolestaan on aika vapaasti valittavissa koska se ei ole juurikaan riippuvainen mistään muista talon työvaiheista. Näillä näkymin kaivo tullaan poraamaan kun talo on ensin pystytetty ja pihalla on taas tilaa tehdä hommia.

Viime viikkojen aikana on kilpailutettu myös bitumikaton tekijöitä. Kaksi osaa päärakennuksen katosta sekä talousrakennuksen katto tullaan päällystämään bitumilla (=huopakatto). Pellillä päällystetään vain lato-osuuden harjakattoalue. Eräs toimittaja suositteli lämpimästi bitumikaton sijaan polyureakattoa, joka on enemmän nykypäivää, täysin huoltovapaa ja käytännössä ikuinen. Uutuustuote kuulostaa tosiaankin oikein hyvältä, mutta valitettavasti budjettimme ei antanut periksi tässä vaiheessa satsata polyureaan, vaan päätimme edetä “vanhanaikaisella” bitumipäällysteellä. Kustannus polyurekatolle olisi ollut hieman yli kaksinkertainen bitumikattoon verrattuna. Bitumikattomme tulee tekemään Kattava Oy Liedosta.

Loppuun vielä fiiliskuva portaista. Porrastoimittajan valinta on siis parhaillaan käynnissä. Hommaa hankaloittaa se, että tiedän mitä haluan mutta sen kommunikointi myyjien suuntaan on hankalaa kun en ainakaan toistaiseksi ole löytänyt kuvaa meille täydellisistä portaista. Hyvin oikean tyylisiä ja melkein täydellisiä löytyy muttei vielä ihan napakymppiä. Mustaa terästä pinnakaiteella kikarissa. Ehkä parempi ottaa kynä käteen ja ruveta piirtämään.

Jotain tällaista..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti