keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Muuttolupa taskussa

Wuuhuuuu!! Mikä fiilis!! Tällä päivämäärällä olemme saaneet muuttoluvan tulevaan kotiimme. Ensi viikolla se sitten tapahtuu. Muutto. Tämä vaatii kyllä vielä sulattelua, niin uskomattomalta se tuntuu. Ihan oikeasti muutamme meidän unelmakotiin jo ensi viikolla! Paljon on tietysti vielä tehtävää, mutta suurin urakka on valmis. Tästä kiitos kuuluu koko meidän uskomattomalle tiimillemme: isälleni, äidilleni, siskolleni ja hänen perheelleen, ja ihan kaikille mukana olleille. Kiitos, kiitos! Ilman teitä ei oltaisi lähelläkään nykytilannetta. Te olette uskomattomia.

No niin, hehkutus sikseen ja muutama kuva pääkallopaikalta. Lisää kuvia ja juttua tulee kunhan päästään kotiin ja fiilistelemään oikein kunnolla.

Rakennuken tiiveysmittaus tehtiin pari viikkoa sitten ja tulokset oli oikein hyvät.

Portaiden askelmat paikoillaan. Kuvasta ei välity askelmien teon haastavuus, mutta haastetta tosiaan löytyi koska reisilauta oli 5 mm vinossa. Miksi tehdä asioita helposti jos niihin voi saada myös ripauksen haastetta..?

Khh:n värimaailmaa. Kaapisto tilattiin Ikeasta ja tämän kokemuksen perusteella painotan että tarkastakaa, tuplatarkastakaa ja triplatarkastakaa suunitelmienne mitat. Onneksi he olivat joustavia tuotevaihtojen ja -palautusten suhteen, ja lopulta saimme kaapiston toimimaan. Toisena murheena tässä kokonaisuudessa oli tuo kuvassa näkyvä Harman hana, jolla ei ole tyyppihyväksyntää Suomessa. Onneksi liitosletkut vaihtamalla saimme hanan menemään tarkastuksesta läpi. Tarkkuutta siis näiden tuotteiden kanssa.

Olen tosiaan nähnyt talon "livenä" viimeksi helmi-maaliskuun vaihteessa, eli aika eri kunnossa kuin mitä se tänään on. Kyllä tässä hiukan alkaa jännittää millainen se oikeastaan onkaan ja erityisesti millainen tunnelma talolla on. Se fiilis, talon sielu, on minulle yksi tärkeimmistä asioista kodissa. Sen on oltava lämmin, luokseenkutsuva ja kotoisa. Ja ehdottomasti siitä pitää löytyä luonnetta.

Nyt näyttää siltä, että meillä ei muuttohetkellä taida olla muita huonekaluja kuin sohvaryhmä (jos toimitus on aikataulussa). Muuttokuormaan ei kustannussyistä vanhoja ikeamööbeleitä kannata laittaa, joten päätimme että keräillään pikkuhiljaa tarvittavat kalusteet kasaan ja fiilistellään rauhassa mitä minnekkin laitetaan. Sänky- ja verhokaupoille pitää kuitenkin varmaan pian lähteä, Suomen kesä ilman verhoja voi viedä yöunet keski-Euroopan pimeyteen tottuneilta. Sitä ennen kuitenkin vuorkatalon tyhjennys ja siivous, hillitöntä pakkaamista ja tasan viikon päästä moottoritie on kuuma kohti koti-Suomea.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut muuttoluvasta! Kiitoksia mukavista lukuhetkistä blogisi parissa! Meillä vasta urakka aluillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Paljon tsemppiä projektiinne, varmasti on vaivan arvoista!!

      Poista