lauantai 28. tammikuuta 2017

Huimaa edistystä raksalla

Hola! Blogin päivitys pitkästä aikaa. Edellisestä kirjoituksesta on kulunut melkein kuukausi. Hups. Elo on viimeaikoina on ollut niin hektistä ettei kirjoitusinspiraatiota ja aikaa ole tahtonut löytyä. Mutta nyt raksalla alkaa näyttää jo niin erilaiselta kun viime päivityksen aikoihin, että oli ihan pakko ryhdistäytyä ja päivittää kuulumisia. Talossa on nyt lämmöt päällä, väliseiniä on levytetty ja katon levytys on juuri alkanut, terassille johtava liukuovi on asennettu kuten myös väliseinien sisälle liukuvat liukuovet. Rimakaton rimat tilattu Arolan höyläämöstä (iso kiitos vinkeistä useallekin blogarille!) ja sähkö- ja iv-töitä jatkettu.

Maalämpöpumppu on asennetu muutama viikko sitten. Pumppu on Steibel Eltron WPF10 Cool, varaaja SBB400 Trend. Raksaolosuhteet paranivat kertaheitolla.

Pumppua ja putkia
Lämminvesivaraaja, 400 l ihan varmuuden vuoksi. 300 olisi varmasti myös riittänyt.
Lämpö päällä!
Aikamoinen muutos on tapahtunut kun sisäseiniä on noussut paikoilleen. Hauskaa nähdä huoneiden muodostuvan ja tilojen ottavan lopulliset muotonsa. Vähän takapakkia urakkaan kuitenin tuli kun kahden timpurin sijaan käytössämme oli vain yksi. Onneksi isäni (taas) pelasti tilanteen ja hän on nyt siitä lähtien paikannut puuttuvaa timpuria, suuria levyjä kun ei yksi mies helposti paikalleen saa. Tällaiselta tällä kertaa näyttää.

Näkymä olohuoneesta saunaosastolle päin. Sauna oikealla olevan seinänä takana, käynti käytävän päässä olevasta ovesta.
Seinän ja katon rajaan laitetaan villaa vaimentamaan katon kautta kantautuvaa melua huoneesta toiseen. Kannustaloilla ei kuulu piirustuksiin, mutta esim Honkataloilla ilmeisesti kuuluu.
Näkymä olohuoneesta makuuhuoneen suuntaan. Vasemmalla olevan oven takana keittiön "kuivamuonavarasto", oikean puoleinen ovi johtaa makuuhuoneeseen. Ylhäälle parvelle tulee työhuone.

Näkymä olohuoneesta eteiseen, josta käynti lastenhuoneisiin, pieneen vessaan ja kodinhuoitohuoneeseen.
Meille tuli neljä seinän sisään liukuvaa väliovea (Jeld-Wen). Ne on hirmu käteviä kun seinätilaa tai tilaa oven avautumiseen ei tarvita lainkaan. Valitsimme ihan normi valkoiset ovet, jotka voidaan maalata myöhemmin itse. Alla kuvia ovista ja asennuksesta.

Makuuhuoneen vaatehuoneiden liukuovien rungot asennettu.
Liukuovien rungot vaatehuoneen puolelta. Väliseinästä makuuhuoneen puoleinen sivu asennettu, kuten myös toinen liukuovista.
Liukuovet asennettu. Ovien väliin jää n. 2300 mm, eli parisänky menee just hyvin. Seinällä näkyvään ylempään sähköpisteeseen tulee master switch, josta kaikki makkarin valot saa pois kerralla. Alemmasta sähköpisteestä viedään sähkö yöpöytään asennettaviin pistorasioihin.

1 kommentti: