lauantai 24. syyskuuta 2016

Raksaviikko 26 Sokkelit ja Anturat

Vihdoin pääsen taas kirjoittelemaan uutisia raksalta. Ihan huippua nähdä konkreettisia muuoksia tontilla ja kohta tulevat jo elementitkin! Alunperin elementtitoimituksen piti olla ensi viikolla, mutta naapurikiinteistön putkihommissa kului niin paljon ylimääräistä aikaa, että toimitusta piti lykätä kahdella viikolla. Nyt on kuitenkin sokkeli ja anturavalut tehty ja täyttöäkin aloitettu. Mutkia matkaan meinasi aiheuttaa lähelle maan pintaa nouseva kallio, mutta ammattitaitoinen perustussuunnitelijamme löysi kuitenkin nopeasti vaihtoehtoisen ratkaisun, jossa perustuksia voitiin kallion kohdalta muuttaa siten, että taloa pitää nostaa vain 5 cm piirrustuksiin nähden. Huh.
Lisäksi jo tässä vaiheessa rakentamista piti miettiä takka-asioita, koska valitsemamme takka (Contura 35) tarvitsee paloilmaliitännän joka tulee ulkoa sokkeli läpi ja edelleen lattian alta takan pohjaan kiinni. Eli sokkeliin tehtiin tässä vaiheessa reikä valmiiksi tätä putkea varten. Onneksi  satuimme valitsemaan takan ajoissa!


Sokkelin rakennusta



Sokkeli ja anturat valmistumassa.
Täyttöä tehty

Autokatos ja -talli nousevat tontin kulmalle.
Kaksi viikkoa enää elementtitoimitukseen. Nyt alkaa pikkuhijaa kyllä rehellisesti sanottuna jännittämään että miltä talo tulee näyttämään "livenä". Varsinkin kun sen on itse suunnitelut. Ihan kreisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti