torstai 1. syyskuuta 2016

Viemäreitä ja vähän fiilistelyä

Raksaviikko 23

Raksa saatiin tänään taas liikahtamaan eteenpäin kun liitokset kaupungin vesi- ja viemäriverkkoon saatiin kuntoon. Vielä muutama viilaus viemäri- ja hulevesiputkiin viikonlopun aikana, kanavat peittoon ja perustusten tekoon päästään ensi viikon tiistaina. Nyt sormet ja varpaat ristiin että kaikki menee putkeen, ja että syyskuun lopulle suunniteltu elementtitoimitus toteutuu (toimitus viikolla 39) ja elementit saadaan pystyyn. Reilu kaksi ja puoli viikkoa siis aikaa tehdä talolle perustukset. Kiirettä saa pitää mutta pitäisi onnistua!



Tässä raksan hieman junnatessa paikoillaan onkin ollut aikaa fiilistellä ja pohtia mitä ihmettä sinne seinien sisälle sitten tulee. Valmiina on jo suunnitelma keittiöstä (Puustelli). Ovi (tähän tulee seinän sisään liukuva liukuovi) kylmälaiteryppään vieressä johtaa ruokakomeroon, johon saadaan rutkasti hyllytilaa kuiva-aineille. Tämä on mielestäni yksi parhaista ideoista jonka Mr. sai taloa suunniteltaessa. Propsit siitä.

Ajatus takasta. Contura 35 valkoisena tai mustana. Molemmat sopivat meille ja molemmat ovat tosi kauniita. Pitää muistaa tehdä paloseinä takan taakse, jotta takan voi sijoittaa ihan seinän lähelle. Takkaa ei meillä tulla käyttämään talon lämmittämiseen, vaan pääasiassa tunnelman luomiseen. Maalämmöllä toteutettu lattialämmitys hoitakoon lämmityspuolen.

Lato osuuteen olemme ajatelleet rimakattoa, jonka alle laitetaan mustat akustiikkalevyt. Nyt kiikarissa Ecophonen Tal M levyt, jotka on tarkoitettu ensisijaisesti teollisuuskäyttöön eivätkä ole täydellisesti viimeisteltyjä. Meitä se ei haittaa, koska leyistä pilkahtelee vain pieni osa ja sekin korkealla katossa. Lisäksi hintaero on huomattava kun rimoitettavaa kattoalaa tulee olemaan n.80 m2. Rimat tulee olemaan jotain vaaleaa puuta. Tähän ratkaisuun on ispiroinut liuta blogeja, esimerkiksi blogi KOTI. Upean näköinen (kuva alla)! Toivottavasti suunnitelmamme akustoivat ominaisuudet tulevat pitämään tilan kaikumattomana.

Tässä näitä tämän päivän pohdintoja. Loppuun vielä uusi projektinhallintavälineemme. Punainen = tapahduttava kuukauden sisällä, keltainen = joskus sitten. Tämä auttaa hahmottamaan projektin kokonaisuutta ja on koko ajan esillä ja muokattavissa. Eläköön 1900 luku, kynä ja paperi!

4 kommenttia:

  1. Moikka!
    Mielenkiintoinen blogi ja tuleva talonne. Lueskelin kaikki päivitykset yövuoron ratoksi, ja tuon teidän projektinhallintaidean joudun varmaan kopioimaan meidänkin kodin seinälle! :)

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Kiva kuulla! Tuo projektinhallinta on tosiaan ollut toimiva. Ja tulee muuten hyvä fiilis kun saa ottaa lapun pois silloin tällöin :) Katsastin myös sun blogin, aika samoissa raksavaiheissa näytetään olevan :)

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Meillä on rimakatto koko talossa, on todella hyvä äänensyöjä. Alla on pelkkä musta maisemointikangas eikä kaiu yhtään, ei edes raksa-aikana kun talo oli tyhjillään. Huonekorkeus on 2900, kipsilevyseinät ja parkettilattia. Tokihan kiviseinistä voi kaikua tulla enemmän kuin kipsilevyseinistä mutta miettisin tarvitseeko erillistä akustiikkalevyä laittaa ollenkaan vaan voisiko siitä säästyvän rahan käyttää johonkin muuhun? Rahareikiä nimittäin löytyy ja loppuvaihessa rahat tuppaavat loppumaan. Rimakatto on kyllä hyvä valinta, on tosi kaunis. Meillä katto on tehty käsittelemättömästä 70x15 mäntyrimasta, rimojen välinen rako on noin 1 cm, sormi mahtuu rakoon ihan hyvin ( ei muuten kerää pölyä nuo raot ihme kyllä..)!
    Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Lotta!
      Kiitos kommentistasi. Tosi kiva kuulla kokemuksistasi rimakatto + maisemointikangas yhdistelmällä. Ja varsinkin kun ne ovat noin hyviä! Kipsilevyseinät meillekkin tulee, lattia on vielä mietinnässä. Taidat olla oikeassa noiden akustiikkalevyjen ja kustannusten suhteen, näillä näkymin mennään mekin kankaalla. Ja erityispeukut pölyttömyydelle :)

      Poista